Hert, Kalf, Kip, Rund, Varken

PUUR & EERLIJK VLEES

Bij De Kastanjeboom verkopen wij puur vlees.
Vlees uit de regio zoals hert, kalf, kip, rund en varken.
Wij staan voor kwaliteit, met respect voor dier en milieu.

Rund

In onze winkel verkopen wij rundvlees van het ras Belgisch witblauw. De runderen worden gehouden in kleine koppels bij de familie Groenewoudt in Nijkerk. In de winter staan de runderen in een strostal en in de zomer lopen ze lekker buiten in het weiland. De kalfjes blijven lange tijd bij hun moeder en worden grootgebracht op hetzelfde bedrijf.

Het rundvlees draagt niet het officiële keurmerk voor biologisch vlees, dit is te kostbaar voor een kleinschalig bedrijf zoals dat van de familie Groenewoudt. Dat doet niet af aan de zorg en passie waarmee dit vlees geproduceerd wordt.

Dit kwaliteitsvolle vlees wordt door ons zelf geportioneerd en ingepakt.

Kip

De Bongerdhoen is van het Franse ras, Hubbard. Doordat het een langzaam groeiend en sterk ras is, heeft het vlees meer smaak en een stevigere structuur. De kippen worden in Terschuur door de pluimveehouder zelf geslacht.

Natuurkip de Bongerdhoen krijgt de tijd om te groeien, wat beter is voor de kip én het vlees. Natuurkip de Bongerdhoen is door de Dierenbescherming bestempeld met twee sterren van het Beter Leven Kenmerk.
Niet alleen de kippen zelf zijn uniek; ze leven ook onder unieke omstandigheden. Ze kunnen namelijk de hele dag vrij rondlopen in een boomgaard in Terschuur. De kippen groeien dus 100% diervriendelijk op en zijn echte scharrelkippen.

Varken

Het varkensvlees wat wij verkopen in de winkel komt van biologisch gehouden varkens in Vaassen.

De varkens beschikken over veel ruimte, een dik strobed, een uitloop naar buiten, een groot weiland en een modderpoel. Voor de zeug is er een ruime stal om haar biggen groot te brengen. De biggen mogen hun mooie krulstaart houden. De biggen krijgen volop de rust en de tijd om te groeien en lekker met hun moeder te scharrelen. Dit resulteert in een mooi en eerlijk stukje varkensvlees.

Kalfsvlees

Binnenkort Kalverliefde:

Wij zorgen met veel passie voor onze 85 melkkoeien deze verblijven in de stal die voldoet aan de Maatlat Duurzame Veehouderij met voldoende ruimte, strohokken en borstels, maar ze zijn natuurlijk zoveel mogelijk buiten. Sinds een paar jaar blijven ook onze stierkalveren tot een jaar op ons bedrijf.  Met liefde geven wij ze een langer leven met hoger dierenwelzijn. Dat ze een uitstekende start hebben in groepshokken op stro met uitloop naar buiten zien wij terug in de hoge diergezondheid.

Wij brengen onze dieren zelf naar de slachterij in Lunteren. Hierdoor én door de korte reistijd (slechts 20 minuten) verminderen wij de stress. Slachterij Visser slacht diervriendelijk en staat voor kwaliteit. Hier wordt het vlees direct verpakt en diepgevroren.

Het vlees is  mals, mager, snel bereidbaar en verfijnd van smaak. Het zit vol vitamine B en D, eiwitten en ijzer.

Kwaliteit uit Nijkerk en dat proef je!

“Verkrijgbaar in onze Landwinkel en via de webwinkel.”