Gerookte kaas van de boerderij
Sinds 2012 roken wij zelf ambachtelijke kaas van de boerderij op ons boerenerf.
De (ongecoate) ronde kaas van de boerderij, welke wij nu gebruiken voor het ambachtelijk roken, is gemaakt door Landwinkel Castelijn uit Rijpwetering.
Het (koud) roken van de kaas is in Nederland niet veel voorkomend. Het is een methode die het onnodig maakt om de gebruikelijke plastic laag op de korst aan te brengen en de smaak voor de liefhebbers verrijkt. Door de lange traditie van roken in Spakenburg kon het niet uitblijven de in het buiteland veel vaker voorkomende methode van conserveren en smaak-verrijken voor kaas ook hier te proberen.
Afhankelijk van de streek wordt er op verschillende houtsoorten gerookt. Rond Bunschoten-Spakenburg wordt er meestal op beuken- of eikenhout gerookt.
De gerookte kaas is heerlijk op brood of bij de borrelplank lekker in combinatie met ons “BoerenLeven” blond bier. Een lekkernij die je geproefd moet hebben.
Ook zo nieuwsgierig naar dit product?
Bestel het via de webwinkel of kom langs in onze Landwinkel!